Iedereen herkend wel wat ik nu ga vertellen.. balen van je extra kilo's, toch weer in de fout gaan bij feestjes of gezellige avondjes, dat ene stuk vlaai en glaasje wijn kan toch wel, waarom val ik niet af ondanks dat ik mijn best doe, mijn weegschaal is kapot!!

en ...morgen begin ik echt! Sinds begin oktober 2020 ( en sinds 27 mei 2021 weer open na de lockdown ) is er in MFC de Borgh in Budel een groepje gestart waar, door betere voedingsgewoonten de basis wordt gelegd voor een gezond en evenwichtig leven en dus minder wegen. Dit systeem is niet alleen bedoeld voor diegene die willen afslanken maar ook voor hem die bewust willen werken aan een gezonder eetpatroon, niet onbelangrijk in deze tijden. Ik zelf heb al een heel traject achter de rug van veel afslankclubs waarvan mij voornamelijk is bijgebleven dat ik groen van de honger rondliep en na te zijn afgevallen weer in mijn oude fouten verviel en zelf weer dikker eindigde dan ik begon. Een beetje sceptisch belde ik dus Gera Smetsers op - onze cursusleidster. Op een prettige manier vertelde ze wat de E.G.A. methode van eten inhield. Het sprak mij aan dus na de eerste ochtend ging ik -gewapend met een boekje vol instructies - aan de slag. Ik kan wel zeggen- voor mij een hele omslag en heel anders eten maar neit minder. Je moet even doorzetten om je het systeem eigen te maken maar dan pluk je er ook de "zoete" vruchten van  want je mag n.l. nog heel veel eten en je hebt nu ECHT geen honger. Voornamelijk eet je GEEN suiker maar wel veel groenten, fruit, aardappelen, brood en yoghurt of melk. En wat een voordeel is.. je eet seizoens producten dus je wordt niet op kosten gejaagd. Je krijgt elke les heerlijke recepten, waar de rest van het gezin van kan mee-eten. 

Het inschrijfgeld is 10 euro en elke week betaal je 7,50 lesgeld. Intussen ben ik sinds maart 2021 op mijn streefgewicht en ben bijna 14 kilo kwijt! En wat zo mooi is.. het kostte geen moeite want ik lijnde niet, ik at anders. Ik kan zeggen dat ik dankzij E.G.A  mijn eetgewoonten heb aangepast en ik voel mij er geweldig bij! Ik heb meer energie, slaap weer goed en voel mij gezond. En... ik ben intussen al drie maanden op mijn streefgewicht en nog geen onsje bijgekomen en dat was mij ook nog nooit gelukt! 

Misschien een goed voornemen voor jou- die dit leest- om na alle corona-perikelen ( en kilo's) eens aan te sluiten. Je zult er geen spijt van krijgen. Door het samen te doen heb je steun aan elkaar onder deskundige begeleiding.

Voor meer info: Bel of mail met Gera Smetsers

06 33666855/mail:gerasmetsersega@gmail.com/FB: Gera Smetsers Ega Nederland

Ik zou zeggen..gewoon doen!!

Met vriendelijke groet,

Een gemotiveerde cursist.